marți, 9 martie 2010

Cu lumina, fara lumina

Aseara au venit sa ne monteze niste jaluzele. Si-au adus toate materialele, ustensilele, tot ce aveau nevoie. Le-au ordonat frumos si s-au apucat de treaba... dar surpriza... s-a luat curentul. Cu maxim optimism au incercat sa le monteze la lumina catorva lumanari si folosind o mica lanterna. Au reusit pe balcon si cu stoicism au trecut in sufragerie. In tot acest timp m-am uitat pe geam si am remarcat cu uimire ca vecinii aveau curent, cel putin o parte. Deschid usa si vad ca unul dintre cele doua becuri de pe casa scarii mergea. Sun si la vecinii de langa, ei aveau curent, "dar foarte slab". La fel si cei de deasupra. Dar vecinii celor de deasupra nu aveau.... stiu... si pe mine m-a luat cu durere de cap... Nu am putut decat sa trag o singura concluzie, suntem in partea apartamentelor cu ghinion (mentionez ca factura o platisem cu cateva zile in urma). Buun... pai atunci sa sunam sa vedem ce ne spun si cei de la ENEL. Asa am aflat ca este defecta doar o faza si din acest motiv unele aprtamente din bloc au curent si celalate nu... dar primim asigurari ca la 22:30 se remediaza problema.

Aaa.... baietii cu jaluzelelele au incercat in continuare sa le monteze pana cand unul din ei a cedat nervos (deh...nu avea lumina) si s-au hotarat sa o lase pe alta data.

Noi am asteptat cuminti si culmea, exact cand ceasul s-a facut 22:30 a venit si lumina, de parca o programasera undeva sa porneasca la ora fixa. Oricum, s-au tinut de cuvant, chiar daca a parut o gluma porasta toata intamplarea, sa vezi ca dau drumul la curent fix la ora anuntata cu doua ore inainte. Sa fie un semn ca serviciile au evoluat sau ca baietii de la ENEL fac pariuri intre ei?

Niciun comentariu: